onsdag den 1. juni 2016

Frisk rabarbersaft


Vi var så heldige at få lov til at hente en masse rabarber i Laila's have. 
En stor del af rabarberne, blev omsat til skøn, sommer saft. 
Under læs mere, kommer opskriften! :-)


1 Liter vand
500 - 700 g rabarber
1 1/2 dl rørsukker (smag til jeg kan lide den let syrlig)
1 vaniljestang og kornene heraf


Rens rabarber stænglerene og skær dem i små 2 - 4 cm stykker. 
Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog op og lad det koge i 10 minutter uden at røre. 
Tag gryden af varmen og lad saften køle lidt af. Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på flaske. Hvis du ønsker at gemme sommerens smag kan saften hældes på plastflasker når den er kølet af og fryses, de skal dog tø op i køleskabet i ca. 12 timer. 
Den kan opbevarer i et par uger på køl og fortyndes med vand, dansk vand.

NB. Jeg skyller mine skoldede glasflaske i vodka.



Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...