mandag den 14. marts 2016

Tiramisu


Der skulle noget lækkert til i weekenden. Vi havde mange forskellige forslag, men valget faldt på denne lækre tiramisu, som vi laver alt for sjældent. Selvom den er super nem at lave og endnu mere lækker at spise. 


Til 6 personer

Ingredienser:
4 æg
100 g sukker
2 tsk. vanilje pulver
500 g Mascarpone (flødeost)
Ca. 4 dl stærk kaffe
1 dl Amaretto (mandellikør)
Savoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver

Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amaretto.
Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps.
Der skal røres længe!
Rør Mascarponen grundigt i der må ingen klumper være tilbage.
Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
I en form eller fad lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffelagen.
De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
Så lægges et lag creme og derefter nok et lag lady fingers, som er vædet med resten af lagen. 
Der sluttes af med et lag creme og formen sættes på køl, mindst 4 timer, men  gerne natten over. Fordi så fordeler smagen sig. 


Inden servering drysser man et lag kakao over.


Med inspiration fra Brødrene Spice

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...