mandag den 1. februar 2016

Focacciabrød (Claus Meyer)Godt brød er uundværligt til en picnic og focacciabrød er en italiensk  klassiker, som du kan variere med mere eller mindre fyld. Her er brødet bagt med citronskal og peber, rosmarin og havsalt.
1 bradepande
6 1/2 dl lunkent vand
1 dl olivenolie
20 g gær
1 kg hvedemel (gerne tipo OO eller ølandshvede)
20 g havsalt
4 kviste frisk rosmarin
havsalt
olivenoile

Tip:

Husk at den skal hæve fuldt ud! ellers bliver det ikke så luftigt som focaccia skal være.

Bland lunkent vand og olivenolie skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel og havsalt, og ælt dejen godt sammen, hvis du ælter i hånden, skal den have ca. 10-12 min. Ælter du på røremaskine, skal du starte op med lav hastighed de første 3 min. og derefter skru op på fuld hastighed i 6 min. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.

Smør en ovnbradepande med olivenolie. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt god olivenolie ud over dejen, tryk den godt ned med fingrene.

Træk nåle af rosmarinkvistene. Drys rosmarin og havsalt ud over dejen, og tryk forsigtigt i den med fingrene, så der kommer små fordybninger over hele dejen. Lad dejen hæve ca. 1 time.

Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 25 min., og lad den afkøle i bradepanden. Vende den så ud, og servér den som et helt brød, som ikke skæres, men brydes.

Tip:
Du kan også skære den som firkanter, dele dem på midten og bruge dem som burger brød.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...