mandag den 25. januar 2016

Familiens Kanelsnegle


En snegl på vejen, betyder regn, i Spanien.
Undtagen her, hvor de blev til lækker sneglekage, med snegle af gærdej, og snask.

Opskriften på kanelsneglene:

Til 12-15

Dejen:
1/2 kg. Hvedemel
3 dl. Mælk
25 g. Gær
50 g. Smør/Margarine
1 dl. Sukker

Fyld: 
100 g. Smør
100 g. Sukker
4 tsk. Kanel
Evt. 1 æg til at pensle med

Lun mælken og smøren i en kasserolle. Når den føles lunken (ikke varm! da det ødelægger gæren) hældes det over gæren i en anden skål. Kom sukker og mel i og ælt.

Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
I mens dejen hæver laver du fyldet.

Bland smøren, sukker og kanel og rør/mas med en gaffel til det er blødt.

Når dejen er hævet, tag en tredje del af dejen fra den skal bruges som bund. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en flad firkant, ca. 1 cm høj.
Læg bunden ned på et fad og rul kanelsnegls dejen ud til en firkant, ca. 1 cm høj.
Smør fyldet ud på firkanten, brug evt. en smørekniv. Rul dejen sammen til en lang pølse, og skær dem herefter ud i stykker på 2 cm. Put dem på bunden. Tryk dem evt. flade med en gaffel/kniv.

Tænd oven på 225 grader og lad sneglene hæve, mens oven varmer.
Hvis du ville have dem blanke, pensler du dem med et sammenpisket æg.

Bag sneglene i 10 min. på den midterste rille i ovnen.


Tip: Inden du putter kanelsneglene på, drys revet æble over. Du kan også putte marcipan, nødder eller hvad nu du har lyst til i stedet for æblerne.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...