tirsdag den 3. juli 2012

Rabarber saft





Rabarber saft :-)
1 kg rabarber
1,5 l vand

Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 3-5 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset.

Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et klæde eller et rent viskestykke i. Hæld saften igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber. Hæld saften tilbage i gryden.

Nu tilsæt
Kornene af 1/2 - 1 vaniljestang (jeg kogte også stangen med)
4 dl sukker
saften af en 1 citron

Bring saften i kog igen, til sukkeret er opløst.

Lad det køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker.
Drik det fortyndet med vand eller danskvand.


Sommer hilsen fra
Rikke :-)


1 kommentar :

  1. Ser lækkert ud - tror vist lige, at jeg skal have lov til at testsmage, inden du går på rov i mine rabarber ;-)

    Knus

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...